Coolste shiny Pokémon kaarten

Als je Pokémon gespeeld hebt of wel eens gezocht hebt naar shiny Pokémon in de TCG, dan weet je wat voor adrenaline en serotonine boost het vinden van een van deze zeldzame Pokémon je kan geven. In dit blog geef ik je mijn top 10 van favoriete shinies.

Benamingen van shinies in TCG

In de TCG hebben shinies meerdere namen gekend, ondertussen heten ze alweer anders dan vroeger. Eerst heette het namelijk niet shiny, maar hadden de kaarten een gouden ster. Om die reden kan je enkele vinden onder de noemer ‘Gold Star’. De titel werd afgewisseld met ‘shiny’, ‘gold star’, ‘shining’ en nu ‘radiant’.

Er zijn trouwens enkele sets geweest die (bijna) volledig inzette op het jagen naar shiny Pokémon. De sets Hidden Fates (uit de Sun en Moon tijd) en Shining Fates (van Sword en Shield) hadden een gedeelte van set volledig gewijd aan deze alternatieve en gewilde kleuren.

Mijn top 10 shiny Pokémon kaarten

Om de spanning een beetje op te bouwen, begin ik mijn top 10 niet bij de winnaar, maar bij de nummer 10, oftewel, de slechtste winnaar. Want eerlijk gezegd: bijna elke shiny is een leuke vondst, maar deze 10 zijn dat nog nét iets meer.

10. Ditto Vmax

Ditto VMAX (SHF SV119)
Ditto Vmax uit de set Shining Fates.

9. Metagross GX

Metagross GX (GRI 157a)
Metagross GX uit de set Guardians Rising.

8. Mew ☆

Mew Gold Star (DF 101)
Mew ☆ – Delta Species uit de set EX Dragon Fronties.

7. Sylveon GX

Sylveon GX (HIF SV76)
Syveon GX uit de set Hidden Fates.

6. M Gengar EX

MGengar EX (XYPR 166)
M Gengar EX – Promokaart uit de tijd van X&Y.

5. Radiant Venusaur

Radiant Venusaur (PGO 004)
Radiant Venusaur uit de set Pokémon Go.

4. Umbreon ☆

Umbreon Gold Star uit de set Pop Series 5.

3. Lucario GX

Lucario GX (HIF SV64)
Lucario GX uit de set Hidden Fates

2. Charizard V

Charizard V (CPA 79)
Charizard V uit de set Champion’s Path.

1. Gyarados ☆

Gyarados ☆ δ Delta Species (HP 102)
Gyarados Gold Star uit de set Holon Phantoms.

Volledig mijn mening

Tijdens het opstellen van mijn lijst heb ik geprobeerd zoveel mogelijk mijn mening te volgen. Mijn route heeft dan ook niks met de waarde of leeftijd van de kaarten te maken, maar is gewoon gebaseerd op: ‘welke kaarten vind ík cool?’ Hopelijk vond je het in ieder geval leuk om uit verschillende sets enkele coole shiny Pokémon kaarten te zien. Verder lezen? Op mijn blog vind je nog veel meer andere lijstjes en artikelen met informatie.