Waar kan je Pokémon kaarten kopen in Nederland?

Als je Pokémon kaarten leuk vind en ze wilt gaan sparen, of gewoon even een kleine dopamine boost nodig hebt, dan is het goed om te weten waar je ze kan kopen. In Nederland zijn er allerlei plekken waar je losse pakjes, producten of losse kaarten kan kopen. In dit artikel laat ik je weten waar je ze kan kopen, en hoe goed mijn succes was bij die winkel.

Ik verdeel de verschillende winkels op in de volgende categorieën:

Daarnaast is er nog de tweedehands winkel en heb je online marktplaatsen. Dat is wel een situatie apart, dus zal ik los even beschrijven.

Trading Card speciaalzaken

Je hebt ze wel in Nederland, maar lang niet elke stad heeft ze. Dit zijn shops die gespecialiseerd in de verkoop (en aankoop) van speelkaarten. Vaak verkopen ze naast Pokémon kaarten ook andere TCG’s (Trading Card Games).

Wat ik fijn vind aan deze shops is dat je er vaak heel goed geholpen wordt, omdat de mensen achter de toonbank er passie voor hebben. Je kan in deze winkels vaak beter losse kaarten kopen, dan de sets of pakjes. Betere service vertaald zich vaak ook in iets hogere prijzen, maar in sommige gevallen is dat het meer dan waard.

Speelgoedwinkels

De Nederlandse speelgoedwinkels hebben vrijwel altijd een klein assortiment aan Pokémon kaarten. Vaak hebben ze producten van de drie of vier laatste sets. Ben je op zoek naar producten zoals Elite Trainer Boxes, blister packs en collectie boxes, dan kan je bij de speelgoedwinkel goed terecht.

Laatst ben ik blij verrast bij de plaatselijke Intertoys, want ze hadden in het assortiment ook sleeves en binders, dus ook als je wil beginnen met sparen, kan je er een leuke start maken. Qua prijs zitten ze iets hoger dan gemiddeld, maar het aanbod is er goed en ze hebben vrijwel altijd de meest recente sets in hun assortiment.

Onder de speelgoedwinkels reken ik:

Multimedia winkels

Bij grote media winkels, zoals de MediaMarkt, kan je ook een redelijk aanbod aan Pokémon producten vinden. Wat mij opvalt is dat het vaak de meest recente producten zijn en dan heel veel daarvan. Ze hebben dan bijvoorbeeld een hele stellage vol met de meest nieuwe set, maar verder niks. Dat kan per MediaMarkt verschillen, maar vind het wel opvallend.

Ergens denk ik dat het kopen van Pokémon kaarten bij Bol.com hier ook een beetje onder valt. Een voordeel daar is wel dat je het snel in huis hebt, sneller dan andere webshops in ieder geval. Ook wel wat waard.

De ene week is het geweldig, de andere keer is het overweldigend jammer. Dat is mijn ervaring tenminste.

Kiosken

Bij de meeste winkels ga je niet naar binnen voor losse pakjes Pokémon kaarten. Bij Kiosken, zoals de Primera, AKO of Bruna, kan dat wel. Daar verkopen ze vaak losse pakjes vanuit display cases of Booster Boxes.

Ik heb mezelf er al meerdere keren op betrapt dat ik toch het winkeltje binnenliep om toch even te kijken welke set ze aanboden. Zou zo’n dopamine rush dan toch verslavend kunnen zijn? Ik denk het wel.

Webshops

Er zijn genoeg webwinkels te vinden die Pokémon kaarten, producten en/of losse kaarten verkopen. Deze winkels hebben soms eigen voorraad, soms werken ze via dropshipping of werken ze met affiliate marketing. Qua prijzen zitten ze eigenlijk altijd op hetzelfde niveau, want de waarde van de producten heeft altijd een voorafbepaalde ondergrens.

Waar je goed op moet letten is dat de website in ieder geval genoeg goede (echte) reviews heeft.

Als je op zoek bent naar wat oudere sets, dan kan je die bij dit soort websites ook makkelijker vinden dan de eerdere opties. Het overwegen waard dus!

Tweedehands kopen en marktplaatsen

Pokémon kaarten zijn natuurlijk echte verzamelitems. De tweedehandsmarkten lopen nog altijd warm voor deze kaarten en ondanks dat het in coronatijd veel populairder was, is deze markt nog altijd stabiel en is er veel vraag en aanbod.

Op websites zoals Marktplaats en op apps zoals Vinted kan je de kaarten vinden, bieden, kopen en verkopen. Je kan hier het beste zoeken naar losse kaarten die je nodig hebt voor je set, of losse kaarten die je dubbel hebt verkopen. Maar let goed op, positieve en relevante reviews zijn cruciaal!